tiistai 21. helmikuuta 2017

ALO1Nyt on pieni Kuje startannut uransa tokonkin saralla ja ohjaaja katkaissut kahden vuoden koetauon! Ai kamala miten jännittikin. Ikinä en ole jännittänyt agilitykisoja niin paljon mitä tokoa, ja näin pitkän tauon jälkeen uuden koiran kanssa tuntui kuin koe olisi ollut ihan ensimmäinen. Viikko(!) ennen koetta alkoi nukkumisvaikeudet ja mahanpohjaa väänsi aina kun koe tuli mieleen. Monta kertaa tuli jo ennen koetta ajateltua että minkä ihmeen takia ihminen laittaa itsensä vapaaehtoisesti tällaiseen tilanteeseen :D

Koepaikalla oltiin hyvissä ajoin, ja aikataulut oli hieman myöhässä. Totta kai me oltiin ensimmäisenä suoritusvuorossa, mikä ei ainakaan lievittänyt ahdistustani. Yritin vaan ajatella että nyt on koekaverina Kuje, joka on aivan erilainen mitä Luka joka tarvitsee juuri sopivan verran virittelyä ennen kehää että on mitään tsäänssejä saada yhteistyö pelaamaan. Ehdin pyöritellä Kujetta useampaan kertaan ennen kehää. Kuje tuntui rauhalliselta mutta innokkaalta ja sitä se oli myös kehässä.

Paikkamakuu - 10
Jännitin tätä erityisesti kun oltiin ensimmäisiä. Kujeella on ollut vähän hankaluuksia malttaa pysyä maaten sivulla, se on helposti noussut ylös. Nythän se joutui makaamaan kaikkein pisimmät ajat alussa ja lopussa. Onneksi ollaan viime aikoina treenattu tätä, nimittäin nyt toimi hienosti! Makuu oli rauhallinen vaikkakin Kuje seurasi ympäristöään eikä katsonut minua koko aikaa. Paikkamakuun alkaessa jännitys oli pahimmillaan, sydän hakkasi niin että ajattelin saavani pian jonkun kohtauksen :D

Tässä välissä oli toinen paikkisryhmä, jonka aikana pistin Kujeen pieneksi hetkeksi häkkiin. Otin sen pois vasta ihan vähän ennen kuin meidän piti mennä kehään, niin että ehdin tehdä pari pikku seuruupätkää ja maahanmenoa ja palkata niistä.Kun mentiin kehään ja otin Kujeelta pannan pois, se innostui ja haukahteli pari kertaa. Vissiin se myös jostain syystä kuvitteli että tehdään agilitya, vaikka esteitä ei ollut näkyvissä, sillä "sivu"-käskyllä se yritti tunkea täysillä jalkojeni väliin. Liikkuria nauratti.

Seuraaminen - 8,5
Alku oli tosi huono. Liikkeelle lähtiessä Kuje melkein heti painoi nenän maahan ja jäi jälkeen. Olin varautunut tähän joten murahdin sille ja komensin vähän äkäisellä äänellä uudelleen seuraamaan, ja loppuajan Kuje tekikin hienosti hommia. Ei kaikkein parhainta seuraamista mutta ei missään nimessä huonointakaan. Kuje ei edistänyt mutta muutamassa kohdassa se lähti heittämään vasemmallepäin ihan kuin oltaisiin kääntymässä. Video alkaa vähän kesken, kaveri ei ehtinyt kuvata ihan alusta asti.

Hyppy - 10
Ei mitään valittamista :)

Kapulan pito - 10
Liikkeen alussa kun siirryin Kujeen eteen, se venkoili itsensä tosi huonoon asentoon istumaan. Kysyin saako sen asentoa korjata ja sain luvan tähän. Itse liike meni hyvin. Kuje katsoi liikkuria mutta piti kapulaa hyvällä otteella ja rauhallisella ilmeellä. Irrotus oli ihan superhyvä! Varma ote pysyi irrotuskäskyyn asti vaikka otin kapulasta kiinni ensin, ja irrotti ensimmäisellä käskyllä.

Liikkeestä maahanmeno - 10
Tosi hyvä tämäkin. Saatoin nyökätä päälläni käskyä antaessani, pitää kiinnittää huomiota tähän jatkossa.

Luoksetulo - 10
Ei mitään vikaa. Tuli kovaa ja tarkasti sivulle.

Tässä liikevälissä alkoi taas haukkua, vissiin luoksarin vauhdista kiihtyneenä. Olisi pitänyt kieltää, mutta jännitti niin etten tajunnut...

Kaukokäskyt - 9,5
Liikkeen aloituspaikalla haisteli kovasti ja niin teki moni muukin koira. Kun aloitettiin liike niin haistelu jäi onneksi. Vaihdot oli nopsat ja hienot, mutta loppuperusasento hidas, käskyn ja istumisen välillä oli pari sekuntia.

Kokonaisvaikutus - 8
Haukkumisesta lähti pisteet. Tuomari sanoi että hänen mielestään innokkuudesta pitäisi antaa vain plussaa mutta säännöt sanoo että on vähennettävä niin minkäs sille voi :D Piti kuitenkin hyvänä että ääntelyä ei ollut liikkeiden aikana, mikä tietysti on totta. Yleensä treeneissä kiellän Kujetta heti jos se yrittää haukkua, ja sitten se onkin hiljaa. No, ensi kokeessa sitten muistan jännityksestä huolimatta toimia samoin!

Yhteensä ALO1 190,5 pistettä, KP, sij. 2/8
(Tuomari: Harri Laisi)


Turhaa varmaan sanoakaan miten iloinen ja ylpeä olen Kujeesta ♥ Meni kyllä ihan nappiin tämä suoritus. Kuje ei ole ennen tehnyt palkatta kuin muutaman liikkeen peräkkäin, enkä ole ennen jännittänyt sen kanssa näin paljon mitään, mutta sehän hoiti homman kotiin kaikesta huolimatta! Paras pieni tokoeläin. Nyt sitten vaan seuraavaa koetta kohti. Todennäköisesti kerätään TK1-koulari, tai ainakin käydään vielä toisessa alokkaan kokeessa että saisi multa pois tätä jännittämistä. Avoimen liikkeistä istumista ja seisomista Kuje ei osaa, eikä ruutua, muuten siellä on asiat aika hyvällä mallilla.

2 kommenttia: